БЧК организира поклонение в памет на лекарите, загинали за освобождението на България

10:23, 02 мар 17 25 514 Шрифт:
Автор:

Българският Червен кръст и Националната гвардейска част организират днес от 11:00 ч. поклонение пред Докторския паметник в центъра на София, съобщиха от софийската организация на БЧК.

Официалната церемония ще бъде скромен акт на благодарност и признателност към подвига и паметта на загиналите за нашето Освобождение лекари, фармацевти, фелдшери, милосърдни сестри, самарянки и санитари.

Гвардейският представителен духов оркестър и Националната гвардейска част ще отдадат военни почести и ще застанат на почетен караул пред паметника на героите, които със своята хуманна дейност по време на войната създадоха условията за възникването на Червения кръст в България, а свещеници от Руската църква в София ще отслужат панихида в памет на загиналите.

В церемонията ще участват бригаден генерал Стефан Янев, заместник-министър председател и министър на отбраната на Р България, представители на други министерства, посланиците на Руската федерация и на Молдова, дипломати от посолствата на Беларус, Украйна, Румъния и Финландия, ръководството на ВМА, кметът на столичния район „Оборище”, представители на български неправителствени организации, партньори на БЧК и др.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама