Солидарните с д-р Кацаров лекари от "Пирогов" се извиниха, няма да напускат

16:47, 02 мар 17 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специализанти от Клиниката по детска травматология в „Пирогов”, които преди дни се солидаризираха с д-р Кацаров срещу новото ръководство на болницата и заплашиха да напуснат, са променили позицията си. 

Лекарите са изпратили писмо до новия директор на "Пирогwо" проф. Асен Балтов, в което поднасят своите извинения. Те посочват, че действията им са били емоционални, а не обективни, и че са готови да продължат работа в лечебното заведение. 

Шефът на детската травматология д-р Атанас Кацаров се оттегли от поста си преди дни под претекст, че ремонт в клиниката ще затрудни лечението на децата в нея. Оказа се обаче, че ремонтът бил не от новото, а от старото ръководство на болницата.

„Бихме искали да поднесем официално извинението си за действията и изказванията си, с които уронихме името и престижа на болницата, в това число и Вашия. Последните бяха продиктувани от емоционални подбуди, а не от обективност. Признателни сме Ви, че ни позволихте да продължим работата и специализацията си в „УМБАЛСМ „“Н. И. Пирогов,” се казва в писмото на младите лекари. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама