Стотици в столичния парк "Заимов" се хванаха за ръце в третомартенско хоро

18:11, 03 мар 17 25 359 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Уникалната атмосфера на българското единение събра стотици в столичния парк „Заимов”, където с хоро беше отбелязан Националният празник на България. Най-позитивната инициатива за тази година е дело на „Българи за България“ и „Сдружение Азбукари“.

Столичани и гости на София дойдоха в парка, за да отбележат заедно празника. В красотата на фолклора, хванати за ръце, се потопиха българи от всички възрасти и дори цели семейства. Паркът се изпълни с много озарени лица. Сърцата им открадна българската народна музика, пресътворена от майсторството на танцов клуб "Витоша", "Тъпани и гайди", "Да танцуваме заедно", фолклорният изпълнител Ана Мария Трайкова и певицата Галияна Арсова.

"Целта е да разбудим българите по света със символа на единението, енергията, силата на духа и тялото - българското хоро. Народният танц и автентичните му стъпки се предават от древността на поколенията българи до днес. Хорото е кръг, а кръгът е Космос. То символизира ценности като единство, сплотеност, подкрепа, надежда и благородство", споделиха организаторите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама