"Витоша" (Бистрица) загуби гостуването си в Несебър

18:58, 03 мар 17 / Спорт 25 337 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един от лидерите в класирането на Втора лига "Витоша" (Бистрица) допусна грешна стъпка в преследването си на челните позиции в класирането. "Тигрите" паднаха с 0:1 в гостуването си на "Несебър" и компрометираха сериозно шансовете си за тройката. 

В герой за "делфините" се превърна Симеон Баев, който отбеляза единственото попадение в мача в 88-та минута. Малко преди това те бяха останали с човек по-малко, когато беше изгонен Диян Молдованов за втори жълт картон. 

Мачът беше доста скучен, като интересните моменти в него дойдоха в заключителните минути. Преди това битката беше предимно в центъра, опасностите пред вратите почти липсваха, а тимовете разчитаха на статични положения. 

Те обаче рядко вещаеха опасности, особено преди почивката. Тогава имаше само един сравнително опасен удар и той беше в полза на "Витоша" след фаул, но топката тогава мина на сантиметри встрани от вратата. 

След подновяването гостите от Бистрица имаха няколко опасни положения, но така и не отправиха точен удар към вратата. Така постепенно мачът вървеше към завършек, но пък интересните моменти ставаха повече. 

В 80-та минута дойде може би най-чистото положение за гостите в мача, когато Диян Молдованов беше изгонен за нарушение точно пред наказателното поле срещу Стефан Христов. Зад топката застана Ивайло Лазаров, но ударът му от 16-17 метра беше отразен от вратаря Росен Андонов. 

Развръзката дойде в последните минути на редовното време. Тогава след едно центриране от фаул от центъра на терена вратарят на "Витоша" се намеси неспокопосано, като прати топката в краката на играч на "Несебър", чийто изстрел беше избит от стража, но при добавката Симеон Баев от няколко метра се разписа за 1:0. 

До края на мача имаше още една опасна контра на "делфините", но сега ударът на Баев беше избит. Така мачът приключи с един гол аванс за домакините и така нанесоха втора загуба на този съперник този сезон. 

След този развой отборът на "Несебър" събра 28 точки и може да таи малки надежди за тройката. "Витоша" засега остава на третата позиция с 33 точки, но това е преди изиграването на останалите срещи от 19-ия кръг на Втора лига. 

Защитникът на "Витоша" Йордан Върбанов, който е един от най-опитните в състава на тима от Бистрица, заяви след загубата, че късметът е обърнал гръб на отбора му, но в следващите мачове „тигрите“ ще наваксат изгубените точки. 

„Нямахме късмет накрая. Вкараха ни гол след заучено изпълнение на статично положение. Бяхме го гледали преди мача, но нашият вратар не успя да се намеси добре. В крайна сметка това е футболът“, каза Върбанов.

„Като цяло играхме добре, борихме се и не заслужавахме да загубим, но това го има във футбола. В миналия мач спечелихме с гол в 88-ата минута, този път ни вкараха. Другият мач идва, гледаме напред и се надяваме, че ще победим“, каза още той.  „Наистина искаме да сме в челните позиции. Лошо е, че загубихме, но има още много до края, така че ще наваксаме точките, които днес загубихме“, допълни Йордан Върбанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама