Крият вестник "Прас прес", издателите ще сезират КЗК

16:46, 05 мар 17 25 658 Шрифт:
Автор: Антоан Николов

Издателите на вестник "Прас прес" ще сезират Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за злоупотреба с монополно положение. На пресконференция те се оплакаха, че вестникът е скрит от пазара. Според тях по този начин се посяга на свободата на словото.

"До страната са стигнали не повече от 1000 броя от него, а стотици читатели питат къде са останалите бройки", недоумяват издателите на вестника. Те не се получили обяснение и от разпространителите. 

Журналистът Иван Бакалов посочи, че е получил множество обаждания, че вестникът не може да бъде намерен по будките. 

"Изданието е с 10 000 тираж, а на оборотни места са доставени единични бройки. В подлеза на бившия хотел "Плиска" е доставен само един брой". възмути се той.

От своя страна карикатуристът Чавдар Георгиев посочи, че за първи път в България е арестуван вестник. „Досега това не е случвало и мислим, че има политически причини. Едва ли господата на фирмите могат да рискуват да бъдат съдени. Някой друг се е обадил и го е казал. Целта е да намерим кой е той. Нашата борба е свобода на печата, а вестник с карикатури е арестуван. Нас явно ни натискат да спрем в предизборните дни. Вестникът не е на нито една партия, ние сме с различни виждания и вкусове".

"Къде е тиражът на вестник "Прас-Прес", попита и другият карикатурист Христо Комарницки. Той настоява да не се крие изданието.

Издателите на вестника се заканиха, че започват война на всички фронтове за свободата на словото. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама