На входовете на София се образуваха километрични опашки

18:27, 05 мар 17 25 617 Шрифт:
Автор: Антоан Николов

Километрични опашки се образуваха пред тунел "Ечемишка" в посока София. Там има над 7-километрова колона от автомобили, оплакаха се читатели на Topnovini. Придвижването става бавно и заради продължаващите ремонти. Сериозно задръстване има и преди "Витиня". Натоварен е трафикът и по магистрала "Тракия" и "Струма", както и на пътя София-Кулата.

Затруднено е движението и по „Цариградско шосе“ в столицата. 

За големите задръствания обаче допринася и несъобразяването на шофьорите на камиони със забраната за движение. Заради "голямото завръщане" във връзка с трите почивни дни тировете не могат да се движат по пътищата от 14 ч. до 20 ч. Целта на тази мярка е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и спокойно пътуване на шофьорите в края на трите почивни дни.

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) съветват шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват ограниченията, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция", която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама