Нетрадиционна комбинация от виолончело и акордеон привлича публика в „Перото“

15:48, 06 мар 17 / Култура 25 810 Шрифт:
Автор: Златина Петкова

На 11-ти март от 21:00 часа в Литературен клуб „Перото“, двама млади изпълнители, част от станалия популярен дует„BELGARIA DUO“, ще представят пред публиката съчетание между на пръв поглед несъвместими музикални инструменти и жанрове

Магдалена Петрович и Robbrecht Van Cauwenberghe ще изпълнят на виолончело и акордеон някои от най-известните произведения на аржентинския композитор Астор Пиацола като: „Libertango“ и „Oblivion“. Заедно с тях, организаторите обещават, че от сцената на книжарницата ще звучи и народната песен „Катерино моме“. Събитието поставя началото на серията от инициативи, обединени под заглавието „Перото by night”.

Интересно е да се отбележи, че двамата изпълнители се срещат на сцената през 2014 г. и оттогава участват заедно в редица проекти. До този момент всеки от тях има редица успехи. Магдалена учи музика и драма в Лондон, после завършва Кралската консерватория в Хага и Националната музикална академия в София. Робърт пък учи музика в Академията за музика и танц „Emiel Hullebroek“ в Гент. Въпреки младата си възраст той вече е свързан с няколко музикални академии (Brussels, Leuven, Ninove) и местните консерватории (Bruges, Mechelen) като и е преподавател по акордеон.

От „Перото“ съобщават още, че Робърт и Маги се събират за първи път на българска сцена и обещават едно наистина незабравимо изживяване за всички меломани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама