Бивш директор в петролна фирма източил гориво за 1,5 милиона лева

18:08, 06 мар 17 25 1076 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Софийска градска прокуратура обвини бившия директор на транспорта в една от най-големите петролни компании у нас -  "САКСА" ООД, В. Бояджиев, за присвояване на над 1,5 млн. лв. от акцизни стоки,  съобщиха от пресцентъра днес на прокуратурата. 

Зa периода от 21 януари 2013 г. до 2 юли 2013 г. в качеството си на длъжностно лице във фирма "САКСА" В.Бояджиев е присвоил бензин и дизел, в общ размер на 1 334 418 литра, собственост на фирма "САКСА". Горивото му е било поверено да го пази и управлява. 

В.Бояджиев се е разпореждал с него след получаването му и го е насочвал за разтоварване извън търговската база за доставянето му. Впоследствие горивата били продавани от трети лица, разпитани като свидетели по делото.

Длъжностното присвояване е в особено големи размери и представлява особено тежък случай. За улесняването му Бояджиев е извършил и друго престъпление, за което законът не предвижда по-тежко наказание - съставял е международни товарителници, в които удостоверил неверни обстоятелства, като полагал подпис за получател.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама