Глобяват и човека, изпуснал детето от лифта на Боровец

08:02, 07 мар 17 25 275 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Държавната агенция за метрологичен и технически надзор ще състави три акта във връзка с инцидента в курорта "Боровец", при който момче падна от лифта на Боровец. Това съобщиха от пресцентъра на ДАМТН.

Акт ще бъде съставен и човека, който е придружавал пострадалото дете. Според информации в медиите, мъжът, който не е успял да задържи детето и след това го пуска върху пистата, е кум на семейството. 

Припомняме, че докато служителите на “Бороспорт“ успеят да донесат стълба, с която да свалят детето, то пада от поне 5 метра височина.  Детето е със счупено бедро и е откарано в „Пирогов“.

Агенцията се самосезира по случая от 5 март с изпуснатото от лифта срещу хотел „Рила“ дете и установи, че съоръжението е технически изправно и годно за безопасна експлоатация. Инцидентът с лифта е резултат на човешки фактор, който за съжаление не може да бъде изолиран. 

Въпреки това ДАМТН ще състави два акта за административни нарушения на дружеството, което експлоатира лифта за нарушения на наредба за безопасната експлоатация и технически надзор на въжени линии. 

Размера на санкциите и глобата ще бъдат определени след окончателното произнасяне на разследващите органи. 

Експертите на ДАМТН обръщат внимание, че когато такива съоръжения се използват от деца, те задължително следва да бъдат с придружител, който отговаря персонално за тяхната безопасност и спазването на изискванията, посочени на информационните табели, поставени в зоната на съоръжението. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама