С молебен започва кампанията „Дари празник на баба и дядо“

08:46, 07 мар 17 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Началото на второто издание на кампанията „Великден за всеки“ под патронажа на омбудсмана Мая Манолова ще бъде дадено днес от 11.00 часа с молебен за успех и благословението на патриарх Неофит в столичната православна църква „Св. Св. Кирил и Методий“ ( ул. „Георг Вашингтон“ № 47_. Това съобщиха от пресцентъра на омбудсмана на Република България. 

Лица на инициативата, насочена към най-уязвимата част от българското общество – пенсионерите, са Миро, Анелия, Криско, Николина Чакърдъкова, актрисата Деси Бакърджиева и колегата й Тончо Токмакчиев, тв-водещият Румен Луканов и баскетболният треньор Тити Папазов. 

Тази година партньори на кампанията са БЧК, БПЦ, 

Националният алианс за работа с доброволци (НАРД), Национално сдружение „Младежки глас“, Българска хранителна банка, „Български пощи“ ЕАД, Ред Девил Кетъринг, хранителният бранш и др. 

Във второто издание на кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“ т.г. отново ще се набират парични средства и храни за възрастните хора, които няма да получат надбавка по случай големия християнски празник. 

Правителството отпуска по 40 лева допълнително на тези, които получават до 314 лева. Идеята на кампанията е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг. 

Средствата се набират по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст (БЧК) 

IBAN: BG53UNCR70001522802795 Банков код: UNCRBGSF

Или със SMS 1255 - на стойност 1 лев, освободен от ДДС

На стационарен номер 0900 5 1255 на стойност 1 лев, освободен от ДДС . Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК – 

www.redcross.bg

На Интернет платформата AMMADO – 

https://www.ammado.com/nonprofit/bulgarianredcross/statement

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама