Общинската фирма "Екоравновесие" ще отчете дейността си

08:56, 07 мар 17 25 385 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отчет за дейността на общинското предприятие за първите два месеца на годинатa ще представи пред медиите директорът на "Екоравновесие“ Веселин Асенов, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Пресконференцията е от 11.00 часа на ул. „Мария Луиза“ 88.  

"Екоравновесие” се занимава с регулиране на популацията на безстопанствените кучета на територията на Столична община.През месец януари т.г. 80 кучета от приютите на ОП „Екоравновесие” са намерили нов дом, сочи справка в сайта на фирмата. За същия период на 2016 г., осиновените кучета са 52. 

През януари екипите на предприятието са заловили 329 кучета, като от тях са кастрирани 234 и 176 са върнати по местата на залавянето им. Доброволно от собственици, поради невъзможност да се грижат за домашните си любимци, през същия месец, за настаняване в приюта са предадени 25 кучета. 

Във ветеринарната клиника на предприятието за лечение са постъпили 49 кучета. С над 50 % e намалена смъртността на животните в приютите и ветеринарната клиника през януари 2017, като умрелите кучета са 54. 

Прибраните трупове на животни от територията на Столична община са 516. 21 кучета са кастрирани по кампанията за кастрация на дворни кучета, главно от районите Красна поляна, Кремиковци и Витоша.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама