Паро Никодимов: ЦСКА има бъдеще, а "Левски" трябва да се научи на уважение

17:07, 07 мар 17 / Спорт 25 485 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

„Получи се дерби, собено като заряд между публиката. Този мач обаче нямаше толкова голямо значение за класирането, колкото да даде самочувствие на един от отборите“, коментира легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов пред „Тема Спорт“.

„Ситуацията може да се промени коренно в плейофите. ЦСКА има по-голяма перспектива в състава, тепърва ще обиграва играчите и ще показва все по-добри изяви. На „Армията” разполагат с качествени футболисти, които не са постигнали синхрон помежду си. Посоката на ЦСКА е вярна, но е наложително да се направят някои корекции. Новите попълнения още не са се вписали, но след като това се случи, ситуацията ще се промени. Нужно е още малко време и нещата ще потръгнат.

В ЦСКА  има млади играчи, работи се много усърдно по базите, школата се развива за първи път от доста години. ЦСКА гради за бъдещето. А „Левски“ изглежда по същия начин, по който изглеждаше ЦСКА през 2015-та – куп дългове, без перспектива в състава, с много проблеми на и извън терена“ , категоричен е Никодимов.

Той коментира и реакциите от страна на „сините“ ръководители след края на дербито.

„Много грозно впечатление направиха изказванията от лагера на Левски. Треньорът им се направи на интересен, че това „не било много ЦСКА”, Боримиров и той се изказа „компетентно”. Уважавай съперника, защото всичко се връща. Едно време „Левски“ се казваше Левски-Спартак. Да не им се наложи скоро пак да прибавят тире към името. Но дори и да прибавят за мен пак ще са си „Левски“. Такова поведение не отива на клуб, който има претенции да е голям. Разбирам ги, че като чуят ЦСКА и озверяват, ама чак пък толкова… Хубаво е отговорните фактори в Левски да се държат като ръководители, а не като фенове.“

Като основна причина за загубата на ЦСКА Никодимов изтъкна, че опитните играчи са изневерили, както и статичните ситуации. Също така той е на мнение, че ЦСКА не знае какво да прави, когато не пресира съперника.

„Лошото впечатление, с което останах от дербито е, че опитните играчи допуснаха много  грешки в защита. се, че отборът е слаб при статичните положения. При отменения гол също – двама от Левски играха с глава, а защитата на ЦСКА стои и гледа.

Бодуров каза тези, които ги е страх, да си шлюпкат семки, но май той си шлюпкаше семки, докато другите играеха. Причината за загубата не може да е страх, както каза Бодуров. Просто отборът не е подготвен да играе непрекъснато с преса. Лошото е, че не знае какво да прави, когато не пресира.“

Никодимов посочи като проблем за ЦСКА и грешките на вратаря Китанов, както и прекаленото самочувствие на някои играчи.

"Вратарят също не беше бдителен. Играта му с крака е много слаба. Това се видя с шпагата, който направи за дузпата. Играчът беше с гръб към Китанов, просто е абсурдно да извършиш такова нарушение. Бодуров, и Манолев са играли на запад и си мислят, че като дойдат тук... Има си изисквания и дисциплина в ЦСКА ! По-скромно да я карат“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама