Поредни проблеми около новата сграда на Софийския районен съд

08:22, 08 мар 17 25 605 Шрифт:
Автор: Антоан Николов

От нови тръби във вентилационната и климатичната система се нуждае новата сграда на наказателните съдии от Софийския районен съд (СРС) и Софийската районна прокуратура на бул. “Ген. Скобелев” в София. За ремонта ще са необходими около 200 хил. лв. Това стана ясно по време на среща между председателя на комисия „Управление на собствеността” към Пленума на Висшия съдебен съвет (ВСС) и експерти от дирекция „Управление на собствеността на съдебната власт”.

Сериозно забавяне по отношение въвеждането в експлоатация на сградата е възникналата авария във вентилационната и климатична система през декември 2016 г., вследствие на изключително ниските  температури. 

По данни на фирмата изпълнител за отстраняване на възникналата авария и последиците от нея ще е необходимо осигуряване на допълнителни средства в размер на приблизително 200 000 лв. от бюджета на съдебната власт.

В най-кратък срок ще бъде проведена среща с кмета на София Йорканка Фандъкова, за да бъдат договорени конкретни действия при решаване на проблема и осигуряване на безпрепятствен достъп на гражданите. 

Очаква се до три месеца да бъде готово оборудването и обзавеждането на сградата, което се изпълнява по реда на ЗОП от Софийски районен съд и Софийска районна прокуратура.

Друг проблем за откриването на съда са трамвайните релси пред централния вход. Те ще пречат на хората да влизат свободно, а и заради тях сградата може да не получи акт 16, смятат експерти. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама