Mобилен оператор автоматично ще начислява пари за спортния си канал

16:39, 08 мар 17 25 508 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Мобилният оператор Mtel изисква от клиентите, които са абонирани за предоставяната от тях услуга кабелна телевизия, изрично да се откажат от новите спортни канали, или ще им се наложи плащат допълнително по 1.99 лв. на месец.

Компанията не иска одобрение от страна на клиентите, за да им начисли новата услуга, а само им предлага възможност да се откажат впоследствие от нея със sms или през кол центъра. От 1 март Mtel стартира два нови канала – Mtel Sport 2 и EDGEsport, които ще се излъчват безплатно до края на месец март за абонатите на телевизия от Мтел и blizoo.

Операторът изпраща до своите абонати  следния SMS: Mtel: Gledaite Mtel Sport bezplatno do 31.03! Sled tova polzvaneto prodalzhava sreshtu 1,99lv/mes. Za otkaz otgovorete sas SMS s tekst STOP i Vasheto EGN.

От прессъобщение на оператора отпреди няколко дни става ясно, че ако клиент се откаже до 30 юни 2017 г., начислените суми за новите канали ще бъдат изцяло възстановени. Има опасения от потребители, че автоматичният абонамент е нелоялна практика, затова репортер на Topnovini.bg потърси становище от Комисията за защита на потребителите (КЗП).

От КЗП заявиха пред Topnovini.bg, чe случаят вече се разглежда от експертите на комисията, които ще проверят дали автоматичното включване на платена услуга се смята за нелоялна практика.  

От регулатора ще се опитат да действат максимално бързо по казуса, като идеята е да излязат с официална позиция преди края на месец март.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама