Шефът на спешното отделение в „Пирогов“ освободена за неспазване на Кодекса на труда

16:46, 08 мар 17 25 296 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Шефката на спешния център в една от най-големите софийски болници - „Пирогов“, д-р Десислава Кателиева, е била освободена от лечебното заведение заради неспазване на Кодекса на труда, съобщиха от пресцентъра на болницата днес.

Стъпката е предпирета от новото ръководство на „Пирогов“, защото се оказало, че д-р Кателиева вече е имала трудов договор с Националната кардиологична болница в София, а преди 1 година е била назначена на допълнителен трудов договор в „Пирогов”, с което е влязла в нарушение на действащото трудово законодателство, защото е надвишила разрешения брой работни часове.

От „Пирогов“ допълват още, че протестите на д-р Кателиева са започнали веднага след смяната на предишния директор на болницата, благодарение на когото шефката на спешния център е получила възможност за допълнителна работа в това лечебно заведение.

Припомняме, че само преди ден самата д-р Десислава Кателиева заяви, че отстраняването й от болницата е „поръчково”, но от „Пирогов” отхвърлиха обидните квалификации по адрес на настоящото ръководство, и заявиха, че в болницата няма „масови чистки“, а дейността протича нормално и без напрежение.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама