Министър Даниела Дашева: Проблемите на спорта ни не са само финансови

17:42, 09 мар 17 / Спорт 25 395 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева коментира проблемите в спорта и необходимостта от промени в законодателството, което да пмогне в изграждането на една различна система в сектора.

Дашева бе официален гост на откриването на шестото издание на училищния турнир по футбол "Купата на Coca-Cola" и изрази задоволството си от форума:

„Такива инициативи винаги са полезни, виждате каква масовост има този турнир, наистина съм изненадана. Виждам, че тази инициатива е печеливша, трябва да има повече такива инициативи, не само във футбола, а и в други спортове.“

Снимка: Topnovini.bg

За министър Дашева, проблемите на родния спорт не са само чисто финансови.

„Липсва система на спорта от дълги години в България, това е проблем вече от 25 години насам. Никой до момента не се е решил със създаването на една нова система на спорта в България

Според Дашева, става дума за спорт насочен към всички, включително и в образователната система, както и сериозна реформа по отношение на олимпийски спорт.

 

Снимка: Topnovini.bg

„Необходими са реформи в законодателството. Наясно съм, че има проектозакон, който е внесен в Народното събирание, но съм на мнение, че той няма да реши проблемите на спорта. Нужен е нов закон, но първо трябва да решим какви да бъдат нашите приоритети. 

Трябва да се промени и закона за хазарта, защото до момента той не финансира спорта. Навсякъде по света има участие в подпомагането на спорта, но не и тук Законодателни промени са необходими, за да вървим в правилната посока", обясни Дашева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама