Отложиха делото срещу Столична община заради инсталацията за изгаряне на отпадъци

17:46, 09 мар 17 25 553 Шрифт:
Автор:

Днес съдийски състав от Административен съд София-град отложи делото, което група жители на квартал „ТЕЦ-София“ (намиращ се точно зад гаровия район на столицата) заведе срещу Столична община заради новия подробен устройствен план на район „Сердика“, който предвижда изграждането на инсталация за изгаряне на отпадъци в ТЕЦ-а буквално на метри от техните домове, научи Topnovini.bg от Данита Заричинова от екосдружението „За Земята”, което е един от вносителите на жалбата.

Причина за отлагането е съвсем формална – един от жалбоподателите не е призован редовно и поради това съдът отложи за 20 април т.г. следващото заседание по това дело, когато се очаква то да се гледа по същество.

Припомняме, че проектът за нов подробен устройствен план (ПУП) на столичния район „Сердика“, който Столична община е подготвила, предвижда обособяването на нов квартал, който формално няма да граничи с площадката на общинската фирма „Топлофикация София“, като по този начин се цели живеещите в този квартал да не могат да обжалват като заинтересовани лица евентуално разрешение за строеж на инсталацията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама