Преобразяват централната софийска улица „Граф Игнатиев“

09:11, 10 мар 17 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По проект на известния столичен архитект Иво Пантелеев и негови колеги, до края на тази година предстои да бъде основно преобразенаемблематичната столична улица "Граф Игнатиев“, като зоната на реновацията започва от улица "Солунска“, между "Витошка“ и площад "Славейков“, участъкът от улица 'Шести септември“ до „Цар Освободител“, както и участъкът от улица 'Иван Шишман“, между "Граф Игнатиев“ и площад "Народно събрание“, съобщиха от Столична община.

Предстои цялостно обновяване, което включва и подмяна на подземната инфраструктура, ще бъде подменена изцяло водопроводната и канализационна инфраструктура, както ще бъде подобрена и електрификацията в тази зона.

Улицата ще има изцяло нови настилки, изцяло ново градско обзавеждане и градски дизайн, нова релсова система, като принципите, които са заложени от Столична община, са единство, цялост и премахване на бариери. Нещо, което е особено важно, е че ще бъде намаленоприсъствието на автомобили и очертаване на преобладаващи пешеходни площи.

Предстои да се проведат обществени обсъждания със столичани да за да се чуе и тяхната гледна точка, като идеята е и да се съхрани част от книжния пазар на пл.“Славейков“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама