Отстранен съдия предизвика хаос в работата на Софийски градски съд

09:37, 10 мар 17 25 677 Шрифт:
Автор: Антоан Николов

В Софийския градски съд (СГ) вчера започна преразпределянето на над 400 търговски дела и 130 частни жалби, предупредиха от съда. Причината е, че на 7 март Висшия съдебен съвет (ВСС) отстрани от длъжност съдия Елка Пенчева заради дисциплинарно дело срещу нея.

По този повод от СГС информират:

"Във връзка с решението от 07.03.2017 г. на Съдийската колегия на ВСС да отстрани от длъжност за три месеца съдия Елка Пенчева, председателят на СГС Калоян Топалов издаде заповед, с която определи 5-членна комисия, която да изземе всички търговски и частни граждански дела, разпределени на Елка Пенчева. След опис на иззетите търговски дела, те ще бъдат преразпределени между всички 22 съдии в отделението по реда на тяхното постъпване. Едва тогава съдопроизводствените действия по тях ще продължат.

Предвид факта, че съдия Елка Пенчева е забавила над 400 търговски дела и над 130 частни жалби, призоваваме страните по тях да проявят търпение и разбиране, докато тече технологичният процес по описването, преразпределението и докладването им на новите съдии", се казва в съобщението на съда.

Пред Topnovini.bg от съда споделиха, че досега никога не е извършвана подобен тип работа, но ще се постараят максимално бързо да бъдат разпределени всичките дела. Пред комисията приоритет ще бъдат по старите дела на отстранената от длъжност съдия Пенчева, които висят от 2010 г. В последствие ще се преминава и към по-новите дела.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама