Божидар Димитров: Здрав съм, бях само на преглед! Това е спекулация

10:57, 10 мар 17 25 750 Шрифт:
Автор: Златина Петкова

По повод новината, че директорът на Историческия музей Божидар Димитров е приет в болница със съмнение за инфаркт, която съобщиха от Нова телевизия преди часове, репортер на сайта Topnovini.bg се свърза с него.

Проф. Божидар Димитров категорично отрече да е в тежко състояние и определи информациите за постъпването му в болница поради претърпян инфаркт като спекулация от страна на медиите.

„Просто имах свободен ден и реших да отида да се прегледам в болницата срещу музея. Това е спекулация, при това ми се случва за втори път. Май месец миналата година писаха, че имам бъбречна криза и инфаркт, на другия ден беше двойна бронхопневмония. Аз имах жлъчна криза, защото бях изял две консерви с подлютен доматен сос. Как пък един път не улучиха“ - смее се историкът.

Припомням, че първоначално се очакваше днес да се състои дебат между Димитров и македонския журналист Миленко Неделковски. Миналата година македонецът счупи с чук плочата на връх Каймакчалан, издигната в памет на загиналите там български воини през Първата световна война и оттогава двамата водят ожесточен спор.

В специално интервю, дадено за читателите на Topnovini.bg преди ден, историкът съобщи, че е отменил участието си в предаването по македонската телевизия Алфа. Причината за това е неспазването на предварителната уговорка дебатът да бъде излъчван на живо.

"Имах само едно условие - предаването да бъде на живо. Вчера (бел.ред. - сряда) изведнъж ми се обади Неделковски и ми каза, че няма начин предаването да се предава пряко. Не ми обясни защо, но мога да предполагам. Просто го е страх или са го предупредили, че ще разтреса македонската национална идентичност", каза шефът на НИМ пред Topnovini.bg.

Относно проваления дебат, историкът сподели още:

"Разочарован съм, защото исках народът в Македония да чуе истината от първо лице, единствено число. Една от неистините е, че македонският народ бил окупиран през Първата световна война от българи и насила били взети 120 000 души от българската армия"

Директорът на Историческия музей Божидар Димитров е приет в болница със съмнение за инфаркт, това съобщават от Нова телевизия. Историкът се е почувствал зле и е припаднал, след което по спешност е закаран в столична болница. Това се случва само ден преди планирания дебат между него  и македонския журналист Миленко Неделковски тази събота. Припомняме, че миналата година македонецът счупи с чук плочата на връх Каймакчалан, издигната в памет на загиналите там български воини през Първата световна война и оттогава двамата водят ожесточен спор.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама