Константин Трендафилов издава дебютния си роман "Затворисърце"

16:45, 10 мар 17 / Култура 25 670 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 21 март от 19:30 часа в клуб „Терминал 1“ в столицата, ще се състои премиерата на дебютния роман на Константин Трендафилов „Затворисърце“. Синът на известната журналистка и писателка Кристин Димитрова доби голяма популярност с излязлата през миналата година стихосбирка „ За кого се сещаш, когато се сещаш за някого“. Тя го превърна в един от любимците на най-младата публика. Водещ на представянето на книгата пък ще бъде Агустин Господинов, който също нашумя с поетичната си книга „Нощта е действие“. Сред гостите ще бъдат още поетите Рене Карабаш и Мартин Бодаков, както и издателката Божана Апостолова.

Организаторите споделят, че на премиерата авторът ще разкаже подробности за близо двегодишния път на романа си и всички емоции, които са го вълнували по време на писането.

Самият Константин Трендафилов казва за книгата си:

„Написах една история за двама души, които са твърде различни. Единият обича твърде малко, другият – твърде много.“ и допълва:

„В България не мисля, че се оценява колко трудно е да напишеш нещо по прост начин. Да го напишеш както е. Две неща са се превърнали в голямо клише за стила на българската проза – поетическите завъртулки, типични за салонното писане, и възрожденският език. Не съм почитател и на двете.“

Дали това е така, можете да прецените сами след прочита на „Затворисърце“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама