Спряха процедурата по обществена поръчка за МО

19:46, 10 мар 17 25 444 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Министърът на отбраната Стефан Янев прекрати откритата процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Доставка на компютърна техника“, съобщиха от ведомството.

Решението е взето на основание чл. 180, т. 4 и чл. 110, ал. 1, т.9 от Закона за обществените поръчки, а причините са критериите за възлагане на обществената поръчка и техническите спецификации,  с които не се защитава в пълен обем интересът на Министерството на отбраната.

В обявената обществена поръчка не са прецизни също размерът и условията за задържане и освобождаване на гаранцията за изпълнение от гледна точка на разпоредбите на чл. 69, т. 7 от ППЗОП.

Необходимо е да се промени критерият за възлагане, а именно от критерий за възлагане „най-ниска цена“ в критерий за възлагане „оптимално съотношение качество/цена“, като се оценява въз основа на цената и на показатели, включващи качествени и други аспекти на стоките.

Следва да се прецизират и изискванията относно гаранцията за изпълнение.

Пълният текст на решението за прекратяване на процедурата е публикуван в интернет страницата на Министерството на отбраната, рубрика „Профил на купувача“  на адрес http://pp.mod.bg/MO-DOA-2017-007.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама