Кметът на Елин Пелин ще брои близо 50 бона за втора ръка коли

17:52, 13 мар 17 25 714 Шрифт:
Автор: Даниела Стефанова

Кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов, който стана известен с непреклонността си да приеме в градчето сирийско семейство бежанци, пести общински пари и вместо нови, ще купи за общински нужди употребявани леки автомобили, показа проверка на Topnovini.bg.  

За целта ще бъдат похарчени 46 800 лева. С тях общината иска да купи 5 автомобила, които да са произведени  не по-рано от 2013 година, а максималният им пробег до момента на доставката да не е по-голям от 150 000 километра, се посочва в обявата на обществената поръчка, обявена от Община Елин Пелин.  

Двигателят трябва да е бензинов и да не е по-малък от 1200 куб. см. Разходът на гориво в града да не трябва да е повече от 8 литра за 100 км, а извънградско – не по-голям от 5 литра за 100 км, се посочва още в обявата. Колите трябва да имат климатик и централно заключване. 

Макар че купуват употребявани машини, от Община Елин Пелин искат всички системи на колите да работят, по тях да няма следи от корозия, ожулвания  и изкривявания на купето, а тапицерията им да е здрава. 

Офертите за доставка се събират до 20 март.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама