Музеят на София ще е домакин на семинар за античната история на столицата 

09:21, 14 мар 17 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Регионалният исторически музей в София ще бъде домакин на заключителния семинар по проекта "Античната история на София, културно-историческо наследство достъпно за всички", съобщиха от пресцентъра на Столична община. 

Семинарът ще се проведе на 16–17 март т.г. Събитието ще бъде последвано от пресконференция и откриване на изложба. 

"Античната история на София, културно-историческо наследство достъпно за всички" е проект, който представя наследството на нашата столица в европейския контекст на културен обмен и културно многообразие. Насочен е към опазване на културно-историческото наследство на София чрез реставрация, консервация и социализация. 

Проектът е финансиран по програма БГ 08 „Културно наследство и съвременни изкуства”. Партньор по проекта е Норвежкият институт за изследване на културното наследство (NIKU).  

Обектите, включени в проекта са: базиликата „Света София“, Западната порта на Сердика и Триъгълната кула на Сердика. 

Чрез дейностите по консервация, реставрация, експониране и благоустрояване те не само се представят пред широката публика, но се опазват и съхраняват за бъдещите поколения. 

Двудневният заключителен семинар ще се проведе на 16 март (09:00 – 17:00 ч.) и на 17 март 2017 г. (09:00 – 12:00 ч.) в Регионален исторически музей – София (зала Инфоцентър). 

Част от програмата на семинара са и още две събития: 1. Пресконференция, която ще се проведе на 16 март 2017 г. от 17:00 ч. в Регионален исторически музей – София (зала Инфоцентър); 2. Изложба, посветена на проекта, която ще се открие на 16 март 2017 г. от 18:00 ч. в Регионален исторически музей – София (зала Инфоцентър);  

    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама