Само за три дена нарядите на ОДМВР- София хванаха 12 пияни шофьори 

09:23, 14 мар 17 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Само за три дена нарядите на ОДМВР- София хванаха 12 пияни шофьори. В първия случай „Фолксваген Пасат“ бил спрян за проверка от служители на РУ- Ихтиман около 21.45 часа на 10 март в с. Веринско. Водачът е задържан за срок до 24 часа. Около 9.45 часа същия ден в ареста на РУ- Ихтиман попаднал и 40- годишният местен жител С.Г., управлявал лек автомобил „БМВ“ с 2.15 промила алкохол, установено с техническо средство. Срещу двамата нарушители са образувани бързи производства за престъпление. 

Около 23.40 часа на 10 март, в с. Гара Бов, служители на РУ- Своге извършили проверка на лек автомобил „Рено Меган Сценик“, управляван от С.Д. от гр. Роман. 47- годишният мъж бил тестван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като уредът отчел 2.13 промила в издишания от него въздух. Водачи в нетрезво състояние свогенските полицаи задържали и в неделния ден. Около 1.35 часа, на ул. „Дунав“, униформените извършили проверка на лек автомобил „Ауди 80“, при която изпробвали водача за употреба на алкохол. След като дрегерът отчел 1.23 промила, 35- годишният столичанин Б.Б. е задържан за срок до 24 часа. Третият нарушител попаднал в полезрението на полицаите  в с. Церово около 17 часа. При проверка на лек автомобил „Фиат Пунто“, те изпробвали водача за употреба на алкохол и след като дрегерът отчел 1.47 промила алкохол, 34- годишният М.Р. от София бил задържан за срок до 24 часа. Срещу тримата нарушители са образувани бързи производства за извършено престъпление.

Около 9.50 часа на 10 март автопатрул на РУ- Ботевград извършил проверка на лек автомобил „Волво“, в хода на която установил, че 54- годишният В.Р. от същия град управлява без СУМПС, като през предходната година вече е наказван по административен ред за същото деяние с влязло в сила наказателно постановление. Срещу водача е започнато бързо производство за извършено престъпление.

Около 9 часа на 11 март служители на РУ- Пирдоп проверили лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от местния жител С.И. 21- годишният мъж е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа, след като драг чекът отчел, че управлява след употреба на амфетамин. Водачът е отказал да даде кръвна проба и срещу него е образувано бързо производство.

Около 13.50 часа на 11 март служители на РУ- Самоков спрели  за извършване на проверка лек автомобил „Опел Вектра“. 27- годишният водач Й.С. от Самоков е задържан с полицейска заповед за 24 часа, след като униформените установили, че управлява без съответното СУМПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Още двама нарушители зад волана попаднали в ареста на РУ- Самоков и в нощта срещу неделя. 20 минути след полунощ, в с. Говедарци, автопатрул извършил проверка на лек автомобил „Форд Фиеста“. Извършената справка показала, че 21- годишният И.К. от с. Белчин е седнал зад волана без съответното СУМПС, след като през предходната година вече е наказван по административен ред за същото деяние, поради което същият е задържан за срок до 24 часа. Извършител на идентично престъпление бил задържан и около 1.40 часа, на разклона за с. Продановци. Това е 38- годишният Я.В. от с. Ковачевци,  водач на лек автомобил „Опел Кадет“ . Срещу тримата нарушители са образувани бързи производства за извършено престъпление.

Около 16.15 часа на 11 март, в с. Малки Искър, служители на РУ- Етрополе проверили лек автомобил „ВАЗ“, управляван от В.Б. от същото село. 40- годишният шофьор бил тестван за употреба на алкохол и задържан за срок до 24 часа, след като уредът отчел, че управлява с 2.96 промила. Срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

Около 9.20 часа на 12 март служители на РУ- Правец извършили проверка на лек автомобил „Мерцедес“, управляван от И.П. от същия град. 24- годишният шофьор бил тестван за употреба на алкохол и задържан с полицейска заповед за 24 часа, след като дрегерът отчел 1.28 промила в издишания от него въздух. 

Около 0.01 часа на 13 март, в Долна баня, автопатрул на РУ- Костенец, извършил проверка на лек автомобил „Опел Астра“ и тествал водача за употреба на алкохол. След като дрегерът отчел 1.34 промила, 22- годишният Й.И. от същия град е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство срещу нарушителя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама