Министерството на културата обяви конкурс за директор на Музикалното училище

13:17, 14 мар 17 25 732 Шрифт:
Автор: Даниела Стефанова

Служебният министър на културата Рашко Младенов обяви днес конкурс за избор на директор на Националното музикално училище „Любомир Пипков” в София, показа проверка на Topnovioni.bg. 

От 24 години начело на училището е несменяемият му директор Милка Митева. Миналата година в декларация от Съюза на българските музикални и танцови дейци поискаха културното министерство да спази Закона за закрила и развитие на културата и да обяви конкурс за нов директор на училището.

Въпросът беше поставян няколко пъти пред Министерство на културата, но без резултат. Имаше и депутатски питания по темата в парламента към бившия министър на културата Вежди Рашидов.

От кандидатите за мястото на Митева се изисква да имат освен съответното образование и не по-малко от 5 години педагогически стаж. Срокът за заемане на длъжността е четири години. Документи за участие в конкурса се събират до 18 април 2017 г.

Това е поредният от серията конкурси за директори на културни институции, откакто властта пое служебното правителство. Сред тях е този за директори на Националния исторически музей, на Националния филмов център, на Националния институт за недвижимите паметници на културата и други.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама