Връчват националната награда за архитектура „Архитектон“

14:23, 14 мар 17 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В петък - 17 март, в София ще бъде връчена престижната Национална награда за архитектура "Архитектон", съобщиха заTopnovini.bg от Съюза на архитектите в България (САБ), които са организатори на конкурса.

20 участници – архитекти и архитектурни бюра, ще участват в третото издание на конкурса, като в тазгодишното изданиеучастниците ще се представят 30 реализирани през 2016 г. проекти.В миналогодишното издание на конкурса участваха само 5 бюра и архитекти.

Наградата „Архитектон“ се връчва за значителни постижения в областта на архитектурата и принос в развитието й.

Проектите, участващи в тазгодишната селекция ще бъдат оценявани от жури, с председател проф.Жеко Тилев, а членове на журито са известните български архитекти проф.арх.Евлоги Цветков, чл.кор.проф.д-р арх.Атанас Ковачев, проф.арх.Константин Бояджиеварх, Искра Джахова-Кадинова, арх.Веселин Дуковски и арх.Мариана Стоичкова.

Сред кандидатстващите проекти има реализирани проекти на административни сгради, домове за възрастни хора, съдебна сграда, хотел и др.

Призът "Архитектон" е учреден по повод 50-годишнината от създаването на Съюза на архитектите в България. Отличието включва почетен знак, изработен по проект на проф. Валентин Старчев, грамота и парична сума в размер на 2 000 лв.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама