ММС приема предложения за промени в правоспособност и квалификация на кадри

19:28, 14 мар 17 / Спорт 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

До 23 март Министерството на младежта и спорта приема предложения за промяна в Наредба N2 за професионалната правоспособност и квалификацията на спортно-педагогическите кадри. Това информира БГНЕС. Документът е публикуван на сайта на ММС и е отворен за обществено обсъждане. Предложения се приемат от всички заинтересовани.

Проектодокументът за новата Наредба N2 е изготвен от работна група, сформирана по инициатива на министър Даниела Дашева. В нея участват представители на НСА „Васил Левски“, Югозападния университет „Неофит Рилски“, Българския олимпийски комитет, спортни федерации и Министерството на младежта и спорта.

Сред промените, предложени от работната група, са въвеждането на минимални изисквания за професионална квалификация и наличието на професионален опит, предвидени за заемане на длъжностите по наредбата. Повишават се изискванията за продължаване квалификацията на кадрите, заети в системата на физическото възпитание и спорта. Те включват задължително участие в курсове, семинари и други форми на обучение.

Работната група предлага лицензираните спортни организации да следят за повишаването на квалификацията на кадрите си и да приемат правила за тяхната оценка. Лицензираните спортни федерации ще издават треньорски карти, чрез които ще се идентифицират спортно-педагогическите кадри в системата на физическото възпитание и спорта. Експертите предлагат срокът за въвеждане на промените по новата Наредба да бъдат четири години след приемането й.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама