Правосъдният министър уволни директора на затворите

08:50, 15 мар 17 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вчера министърът на правосъдието Мария Павлова освободи от длъжност директорите на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и на дирекция „Българско гражданство“, съобщиха от пресцентъра на министерството. 

Със заповед на Павлова главен комисар Гергана Георгиева е освободена от заеманата от нея длъжност в дирекцията за изпълнение на наказанията заради несъвместимост с изискванията за назначаването й на длъжността. След последните промени в Закона за МВР, които засягат и Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, за заемането на такъв пост се изисква 5 години управленски опит.  За временно изпълняващ длъжността е назначен старши комисар Свилен Цветанов, досегашен заместник главен директор на дирекцията.

От заеманата длъжност и.д. директор на дирекция „Българско гражданство“ е освободена и Марияна Асенова. Срещу нея е образувано дисциплинарно дело за изясняване на фактите и обстоятелствата относно допуснатите от Марияна Асенова нарушения на служебните задължения, констатирани в доклади за извършена проверка от Инспектората. "Дисциплинарният съвет на Министерството на правосъдието е образувал делото срещу Асенова в качеството й на главен експерт в дирекцията“, се казва още в мотивите за уволнението на Асенова. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама