Жителите на квартал „Факултета“ блокираха жп линията София-Перник

09:30, 15 мар 17 25 614 Шрифт:
Автор: Антоан Николов

Жители на квартал „Факултета“ са блокирали жп линията София-Перник. Това съобщиха за Topnovini.bg от пресцентъра на МВР. Линията е била блокирана за кратко в знак на протест срещу опасно свлачище в района. Сигналът е подаден снощи около 20:00 часа. На място са били изпратени полицейски екипи. Няма задържани и сериозни нарушения на обществения ред.  

Причината за бунта на местните жители е огромно свлачище около железопътния път, което заплашва да погълне десетки къщи. Хората от квартала настояват държавата да направи опорна стена, която да раздели линията от къщите им и да спре свлачището. В момента пропастта е дълбока около 10 метра. 

Още миналата година земната маса се бе свлякла само на два метра от къщите. Тогава токът на няколко къщи бе спрян, защото пръстта бе повлякла и електрическите стълбове. От тогава до сега положението се влошава с всеки изминат ден.

Години наред мястото е използвано като сметище, оттам са прекарани и тръби за канализационните води. Освен къщите и техните обитатели, свлачището застрашава и хилядите пътници, които преминават оттам с влака. В момента мотрисите минават с 50 км/ч. Денонощна охрана следи за безопасността на железния път.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама