Д-р Валентин Павлов вече е без имунитет

11:07, 15 мар 17 25 645 Шрифт:
Автор: Антоан Николов

Централната избирателна комисия (ЦИК) уважи искането на главния прокурор Сотир Цацаров и даде разрешение за привличане на д-р Валентин Павлов като обвиняем за престъпление по разследване на Софийска градска прокуратура (СГП). Д-р Павлов е кандидат за народен представител в изборите за народни представители. Вчера самият кандидат-депутат също е подал заявление в ЦИК, че се отказва от имунитета си.

Даденото разрешение от ЦИК е основание за възобновяване на досъдебното производство. СГП ще предприеме действия по призоваването на д-р Валентин Павлов и предявяване на обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост на 14-годишното дете.

Както Topnovini.bg вече писа, инцидентът е станал преди месеци в София, но никой не обявил случая в прокуратурата. Разследването е започнало едва след сигнал от бащата на починалото дете. То обаче е спряно, защото д-р Валентин Павлов е с имунитет като кандидат за депутат. Затова и главният прокурор поиска вчера ЦИК да свали имунитета му и разследването да продължи. 

С постановление на СГП от 16 септември 2016 г. е образувано досъдебно производство срещу медицински специалисти, причинили смъртта на 14-годишния А.И., поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или друга правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност. 

Поводът за образуване на досъдебното производство е постъпила в СГП молба от бащата на починалото дете, в която се съобщава, че на 14 юни 2016 г., след стоматологична оперативна интервенция на 14-годишния му син в софийска стоматологична клиника, детето не е излязло от поставената му пълна упойка и след транспортирането му в болница „Пирогов“ е починало. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама