Струденти-еколози обсъдиха програмата за въздуха на София

09:47, 16 мар 17 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Студенти еколози и ландшафтни архитекти се включиха в обсъждането на програмата за по-чист въздух в София, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

„Срещата със студентите беше особено полезна. За мен беше много важно да чуя мнението и на бъдещите експерти по Плана с мерките, които сме набелязали, за да се намали замърсяването с фини прахови частици в София. Чух много интересни идеи и конструктивни предложения, които биха могли да намерят място в настоящия проект", подчерта по време на среща с повече от сто студенти от специалности "Екология" и "Ландшафтна архитектура" в Лесотехническия университет, зам.-кметът по екология в Столична община Йоана Христова.

Според нея комуникацията със студентите ще добави стойност към бъдещите екоинициативи на Столична община". 

Срещата се проведе в рамките на общественото обсъждане на Актуализираната Програма за управление на качеството на атмосферния въздух в София до 2020 и Плана за действие към него.

Към момента, в рамките на публичното обсъждане, бяха проведени поредица от срещи между зам.-кмета по екология, експерти, граждани, представители на бизнеса и НПО-сектора. Получените материали и отправени коментари и бележки ще бъдат обработени от експертите на екологичното направление в общинатаи ще бъдат отразени при формиране на финалния вариант на Програмата за управление на качеството на атмосферния въздух в София до 2020 с План за действи.

Предстои тя да бъде внесена за обсъждане в Столичния общински съвет през месец април 2017 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама