Не пускат евродепутата Бареков на конференция на румънски прокурор в София

10:36, 16 мар 17 / Политика 25 673 Шрифт:
Автор: Антоан Николов

Цирк на входа на зала "Тържествена" в Съдебната палата в София направи евродепутатът Николай Бареков. Той беше спрян от охраната на входа, след което затрудни достъпа на официалните лица и представители на медиите, дошили да отразят конференция на тема „Румънският опит: антикорупционни институции и мерки“. 

Николай Бареков обясни пред медиите, че бил дошъл на срещата, за да зададе два въпроса на румънката Лаура Кьовеши, която е главен прокурор на Националната антикорупционна дирекция (ДНА) - защо в България корупцията не се бори и защо той (Бареков - бел.ред.) е осъден от председателя на ВКС Лозан Панов.

Чакайки някой да отговори на въпросите му, Бареков осуетяваше достъпа до залата, тъй като охраната, в опита си да го спре, не допускаше журналистите да влязат или излязат.

Въпреки настойчивите опити на евродепутата Бареков, той така и не бе допуснат до залата. И в момента той прави опити да влезе. Идвайки за конференцията, Лаура Кьовеши стана свидетел на целия този цирк.

Заради реакцията на Николай Бареков, журналистите бяха допуснати в зала "Тържествена" от страничен вход. Конференцията започна с изявление на председателя на ВКС Лозан Панов.

Очаквайте подробности!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама