Апостолът на свободата със свое място в „Квадрат 500“

19:37, 16 мар 17 / Култура 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Второто заседание на Националния инициативен комитет за отбелязване на 180-годишнината от рождението на Васил Левски излезе с решение за изграждането на специален паметен кът за Васил Левски в сградата на „Квадрат 500“. Това научаваме от пресцентъра на Министерството на културата.

На заседанието, ръководено от министъра на културата Рашко Младенов се даде отчет за свършеното до момента от ведомството, както и кои ще са инициативите, които ще получат централно финансиране от държавния бюджет.

От там припомнят още, че цялата 2017 г. е обявена за Година на Левски и в тази връзка се подготвят редица прояви в цялата страна и в чужбина, посветени на делото и подвига на Апостола. Те ще бъдат координирани от Националния комитет за отбелязване на 180-годишнината от рождението му. В него ще участват министри, кметове, академици, професори, интелектуалци, духoвни лица, общественици, ръководители на медии, висши военни, представители на различни етнически групи, а патрон на всички чествания ще бъде президентът Румен Радев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама