4 чужди компании усилено изкупуват терени за булевард между "Младост" и "Дружба" в София

08:51, 17 мар 17 25 583 Шрифт:
Автор:

Четири чужди инвеститора планират да дарят терени в ж.к.“Дружба“ и в ж.к. „Младост“, на Столична община, за да бъде изграден планирания преди 40 години, но нереализиран досега, булевард между кварталите "Младост" и "Дружба", научи Topnovini.bg от публикация на кмета на район "Младост" Десислава Иванчева в личния й профил в социалната мрежа "Фейсбук".

"Вървим към решаване на един от големите транспортни проблеми в ж.к. "Младост", пише Д.Иванчева. Става въпрос за изграждане на продължението на бул. "Копенхаген", между бул. "Цариградско шосе" и бул. "Ал. Малинов", допълва още тя.

Доизграждането на булеварда, който към момента стига до автокъщите в кв. "Горубляне", към метростанция "Младост 3", ще позволи пренасочване на част от трафика от задръстения в пиковите часове бул. "Александър Малинов".

Проблем пред реализацията на проекта досега беше, че трасето на продължението на бул. "Копенхаген" минава през частни терени.

Десислава Иванчева посочва още, че четирима чужди инвеститори  вече са изкупили почти всички терени в тази зона и когато процедурата приключи, ще може да се пристъпи към реализация на проекта.

Изграждането на новия булевард ще направи района около него привлекателен за потенциални инвеститори. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама