Македонска художничка с изложба в София

11:19, 17 мар 17 / Култура 25 392 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изложбата „Живот и цветове“ на македонската художничка Адрияна Мациев ще бъде открита днес от 18:30 часа в Културно-информационния център (КИЦ) на Република Македония в София. Това научаваме от пресцентъра на центъра.

Експозицията включва 22 творби, изработени с техниката акрил върху платно, от най-новия цикъл от творчеството на авторката, съобщават още оттам и допълват, че Андрияна Мациев е вече утвърден художник от по-младото поколение македонски художници, със свой специфичен и разпознаваем художествен израз. До този момент авторката е излагала произведенията си във всички по-големи градове в Македония, а на групови изложби се е представяла и в България, Сърбия, Турция, Франция, Босна и Херцеговина. Творбите й са били излагани и във Варна и Созопол.

Настоящата изложба е първата й самостоятелна такава в София. По този повод кураторът Елена Иванова казва: "Посланието на Мациев е разпознаваемо по силния и контрастен колорит, който блести с оптимизъм и жизнерадост. Забележителна е тематичната широчина в творбите, която се дължи на основните чисти художествени качества - линия, цвят, композиция.“
Изложбата може да бъде видяна от ценителите на изкуството всеки работен ден от днес до 10 април включително в КИЦ на Р Македония в София.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама