Все повече наши и чужди кандидат-студенти искат да учат в Китай

12:04, 17 мар 17 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Станалото вече традиционно изложение „Образование без граници“, представящо бакалавърски, магистърски и докторантски програми в български и чуждестранни университети ще бъде открито днес в ЦУМ и ще продължи до 19-ти март. В него ще участват български гимназии, както и водещи компании, предлагащи възможности за стажове и работни позиции. Това научаваме от организаторите на събитието. Те допълват още, че сред българските участници в изложението са Техническият университет в София, Нов български университет, Медицинският университет в Плевен, Минно-геоложкият университет, Първа английска гимназия в столицата и Софийската професионална гимназия по електроника "Джон Атанасов".

Освен с българските средни и висши училища, младите хора ще могат да се запознаят и възможностите, предлагани от университети в Австрия, Великобритания, Германия, Италия, Гърция, Литва, Русия, САЩ, Швейцария, Холандия, Чехия и Китай.

Новото в тазгодишното издание е, че посетителите, които имат желание, ще
ще могат за първи път да участват в конкурс за прием в едно от най-престижните световни висши финансови училища - Финансовия университет към правителството на Руската федерация.

Любопитен акцент в програмата ще е представянето на възможността за придобиване на висше образование в Китай. От изложението споделят, че през последните години обучението в тази страна се нарежда сред най-висококачествените в света и допълват, че китайските университети вече традиционно задминават по редица показатели в световните образователни рейтинги и класации дори прочути висши училища. Поради тази причина на изложението ще гостуват представители на много висши училища оттам. Те ще запознаят българските кандидат-студенти със своите програми, както и с условията за приеми със стипендиите, които отпускат.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама