ДАНС изгони турски гражданин, представляващ заплаха за националната сигурност

14:01, 17 мар 17 25 537 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ДАНС е изгонила пребиваващ в България турски граждани, защото е заплашил националната сигурност. Това става ясно от съобщение в сайта на Агенцията. 

С оглед изпълнение на функциите и правомощията на Държавна агенция „Национална сигурност” (ДАНС) по противодействие на заплахи за националната сигурност и въз основа на събрани от органите на Агенцията данни, е издадена заповед от председателя на ДАНС за налагане на принудителни административни мерки „отнемане на правото на пребиваване” и „забрана за влизане в Република България” за срок от пет години на турски гражданин, представляващ заплаха за националната сигурност на Република България. Това се съобщава на сайта на ДАНС. 

В началото Агенцията не се даваше никаква информация за личността на изгонения турски гражданин, но по-късно съобщението беше допълнено с още едно. В него се съобщава, че "според събраните от органите на ДАНС данни, лицето е свързано със създаване на антибългарски настроения в райони със смесено население, насочени срещу териториалната цялост и единството на нацията". 

Лицето е пребивавало на територията на Република България със статут на продължително пребиваващ от няколко години. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама