Гурме филми за ценители

15:47, 17 мар 17 / Култура 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Специална селекция от филми, посветени на виното и гурме културата, ще бъде представена за шеста поредна година като част от 21-вия „София филм фест“, това съобщават организаторите на фестивала. И допълват, че зрителите на „КИНО ГУРМЕ” ще имат възможност да се потопят в очарователен свят от вкусове и аромати, които се преплитат в увлекателни и вълнуващи истории, омагьосвайки така сетивата.

Четири са заглавията обединяващи вълнуващата история и неповторимия вкус, подготвени за зрителите:

„Андре – гласът на виното” повежда публиката на уникално пътешествие от Русия през Европа до Америка, за да се запознаем с историята на Андре Челичеф, посветил живота си на древния занаят на виноделието. 

„Виното на Приорат“ е увлекателен документален разказ за трудностите, които група хипита срещат при произвеждането на добра реколта през 70-те години на миналия век в един от най-бедните региони на Каталония.

„На един черпак разстояние“ е филм, в който действието са развива в класически френски ресторант, удостоен със звезда на Мишлен, който обаче се изправя пред неочаквано предизвикателство, когато индийско семейство наема изоставената къща от другата страна на улицата и отваря свой ресторант!

„Чарли и шоколадовата фабрика“ е последното кулинарно-филмово изкушение, което ни предлагат от фестивала. Любимата на много деца история, разказана от писателя Роалд Дал, оживява на големия екран, за да запознае и техните родители с ексцентричния производител на шоколад Уили Уонка и доброто момче Чарли, което заедно с бедното си семейство живее в сянката на необикновена шоколадова фабрика.

И, за да бъде пълно удоволствието, от 21-вия „София филм фест“ и „Домейн Бойар“ предлагат на ценителите на на добрия алкохол специална селекция от плодови вина, събрали фини вкусове и благоуханни аромати.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама