И Лукарски имал забележки към шефа на "София Тех Парк"

10:06, 18 мар 17 25 344 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бившият министър на икономиката Божидар Лукарски, който назначи за шеф на "София Тех Парк" Иван Симеонов, също е имал забележки към работата му.  Той не одобрявал действията му особено в последните дни от управлението на кабинета "Борисов - 2". Това съобщи самият Лукарски в интервю за Би Ти Ви.

"Аз също в края имах критики към изпълнителния директор. Има-е забавяне на инвестиционни проекти в последните дни, но оставих на следващия министър да го смени", каза Лукарски, който назначи Симеонов на ръководния пост и извърши немалко рокади там като министър. 

Миналата седмица служебният министър Теодор Седларски смени всички членове на борда на технологичния парк, след като съоснователят на компанията "Уолтопия" Ивайло Пенчев разкритикува остро бездействието им. 

Според Лукарски обаче ставало дума за частноправен спор и Пенчев можел да търси правата си в съда. За неблагополучията на проекта на "Уолтопия" според Лукарски вина има кметът на район "Младост" Десислава Иванчева, която забавила издаването на разрешително за строеж въпреки претенциите си за "голяма компетентност".

Лукарски изрази съмнение, че новите трима в екипа на борда на хай-тек парка  не се справят с управлението му. Тази седмица министър Седларски представи новото ръководство, съставено от двама негови колеги и човек от мениджмънта на "Лукойл България".

Лукарски ги нарече "младите момчета без административен и управленски опит студенти на Седларски".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама