Плевнелиев: Да не убиваме "София Тех Парк" с излишни разпри

11:36, 19 мар 17 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"София Тех Парк“ е мечтата за България на бъдещето, нека не я убиваме с излишни разпри и спорове на ниско техническо ниво. Това каза Росен Плевнелиев, президент на България в периода 2011-2016 г. в предаването „Тази неделя“ по бТВ. 

Той посочи, че с помощта на Европейската комисия и със самоучастие на България от 15% е направена първата фаза на един високотехнологичен проект, който да създаде възможност младите хора да реализират идеите си България. Според него, когато се говори за кражби, обвиненията трябва да се подплатят с конкретни аргументи и да се сезират компетентните органи. 

„Не виждам как този проект е на минус, след като парите са инвестирани в сгради, в инфраструктура, на която тепърва ще се търси реализация. Очевидно в момента има проблем с реализацията. Неслучайно Министерството на икономиката е взело своите мерки и е назначило ново ръководство“, каза още Плевнелиев.

Тази седмица министърът на икономиката Теодор Седларски представи пред медиите нови екип на "София Тех Парк", избран от общото събрание на акционерите. Изборът съвпадна по време с недоволството на шефове на компании, които работят в хай-тек парка.

Според президента Плевнелиев новото ръководство на парка трябва да се отвори към всички потенциални наематели и строители в комплекса, защото интересът е голям. 

„Високотехнологични компании, които искаха да се развиват, като че ли бяха сложени леко настрани“, коментира той. 

„Аз съм сигурен съм, че „София Тех Парк“ ще се случи. Аз вярвам, че рано или късно, поредното ръководство на този проект ще се върне към същността му“, каза Плевнелиев.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама