32-ма кандидат-студенти се явиха на изпит по физика в СУ

16:59, 19 мар 17 25 884 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С изпит по физика продължава първата кандидат-студентска сесия на Софийския университет „Св. Климент Охридски” за учебната 2017/2018 г., съобщиха от висшето училище. 

Днес в 14.00 часа в зала 224 в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ започна изпитът по физика. Виктор Бончев от Плевен изтегли тема № 2. 

32-ма  кандидат-студенти са подали заявления за явяване.

Изпитната тема беше изтеглена в присъствието на заместник-ректора на Софийския университет проф. Ренета Божанкова и декана на Физическия факултет на Софийския университет проф. Александър Драйшу. 

Председател на изпитната комисия е доц. Виктор Иванов от Физическия факултет на Софийския университет.

Проф. Божанкова поздрави кандидат-студентите и им пожела да покажат качества, които да им дадат възможност да бъдат студенти на Софийския университет. 

С успешно издържан изпит по физика кандидат-студентите могат да учат в следните специалности в Софийския университет: Физика; Инженерна физика; Ядрена техника и ядрена енергетика; Физика и математика; Астрофизика, метеорология и геофизика; Физика и информатика; Медицинска физика; Комуникации и физична електроника; Квантова и космическа теоретична физика; Фотоника и лазерна физика; Оптометрия; Физика на ядрото и елементарните частици (обучение на английски език); Химия и физика; Ядрена химия; Инженерна химия и съвременни материали; Геология.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама