Теодор Седларски: Приоритет на България са възможностите за реализация на младите хора

19:59, 20 мар 17 25 507 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

Министърът на икономиката Теодор Седларски  посети Центъра за иновации в сградни технологии на Siemens България по време на работно посещение днес. В рамките на дискусията министър Седларски и мениджърският екип обсъдиха въпроси, свързани с модернизирането на промишлеността и енергийните мощности, дигитализацията и начините за задържане на младите хора в страната.

На срещата бяха представени някои от най-мащабните проекти на дружеството в областите, в които компанията се фокусира днес – енергетика, индустрия, сградни технологии и транспорт.

Във връзка със задържането на младите специалисти в България, министър Седларски изтъкна, че повод за посещението му във водещи в страната компании е желанието на Министерство на икономиката да се запознае отблизо и да популяризира съществуващите възможности за професионална реализация на младите хора в България.

"Държавата и бизнесът не могат един без друг, а конструктивният диалог между тях е основата за просперитета на икономиката", заяви  главният изпълнителен директор на компанията д-р инж. Боряна Манолова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама