В София са открити 13 секции за гласуване на хора с увреждания

08:39, 21 мар 17 25 395 Шрифт:
Автор: Тодор Беленски

На територията на Столичната община са образувани тринайсет избирателни секции за гласуване с подвижна избирателна кутия, предназначени за избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, съобщават от общината.

Секционните избирателни комисии с подвижни избирателни кутии ще обслужат всички гласоподаватели, подали заявление за гласуване с подвижна избирателна кутия на територията на Столичната община. 

Избирателите с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия трябва да са подали заявление до 17.00 ч. на 11 март и заявили желанието си не по-късно от 5 дни преди изборния ден - 17.00 часа на 20 март. 

От Централната избирателна комисия уточняват, че дори да не е подадено заявление до 11 март, хората с увреждания могат да поискат да гласуват с подвижна избирателна кутия. Условието е на територията на населеното място да е назначена подвижна секционна избирателна комисия. 

Дирекцията "Транспорт" на Столичната община осигурява транспорт за избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването в изборния ден на 26 март. 

Предварителни заявки пък се подават към отдел "Транспортно обслужване", Дирекция "Транспорт" при Столичната община на безплатен за гражданите телефонен номер 0800 20 720 и на телефон 02 904 1351. Заявки могат да бъдат направени на 25 март от 7.00 до 20.30 ч. и на 26 март от 7.00 до 19.30 часа.

В подвижна секция могат да гласуват само хората с увреждане, но не и техните роднини, напомнят от ЦИК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама