Световноизвестен музикант на ситара идва у нас

12:26, 21 мар 17 / Култура 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Световноизвестният музикант на ситара Устад Иршад Кхан ще изнесе концерт у нас, това научаваме от пресцентъра на Софийската филхармония.

Индиецът, свирещ на нетрадиционния по нашите ширини струнен инструмент, ще зарадва българските почитатели на класическата музика с изпълнението си на 31 март в зала „България“ от 19.00 часа. Заедно с него на сцената ще бъде и друг световно известен музикант – Ханих Кан, който ще свири на табла, разказват още за предстоящото събитие организаторите.

Любопитен факт е, че Устад Иршад Кхан се проявява като дете-чудо и още на 7-годишна възраст, правейки първата си публична изява. Международният му дебют е на 13 години в зала „Кралица Елизабет“ в Лондон. На 18 години става най-младият солист на Променадните концерти нa BBC. Оттогава досега той е имал участия в над 40 държави в Северна Америка, Европа и Азия. 

Освен с музика, изпълнителят се занимава и с преподаване, като организира семинари и практически занимания, изнася лекции и майсторски класове в различни образователни институции по света.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама