Единодушно уволниха съдийка от СГС

13:11, 21 мар 17 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет единодушно с 8 гласа „за“ наложи на Елка Пенчева – съдия в Софийския градски съд, дисциплинарно наказание „дисциплинарно освобождаване от длъжност“, предаде БГНЕС.

БГНЕС припомня, че на 9 март от СГС обявиха, че във връзка с решението на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) да отстрани от длъжност за три месеца съдия Елка Пенчева, председателят на съда Калоян Топалов издал заповед, с която определи 5-членна комисия, която да изземе всички търговски и частни граждански дела, разпределени на Елка Пенчева.

След опис на иззетите търговски дела, те ще бъдат преразпределени между всички 22 съдии в отделението по реда на тяхното постъпване. Едва тогава съдопроизводствените действия по тях ще продължат, съобщиха от съда.

Предвид факта, че съдия Елка Пенчева е забавила над 400 търговски дела и над 130 частни жалби, от СГС призоваваха страните по тях да проявят търпение и разбиране, докато тече технологичният процес по описването, преразпределението и докладването им на новите съдии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама