Остаряха спецкомпютрите на две от станциите на софийското метро

17:22, 21 мар 17 25 633 Шрифт:
Автор: Даниела Стефанова

Столичният "Метрополитен" ще обнови специалните компютри за събиране на данни, наблюдение и управление на движението на влаковете на две от метростанциите си - „Сливница“ и „Константин Величков“. Причината е, че системата използва морално остарели платки по технология от 1980 година, се посочва в обявата на оператора на метрото. 

Компанията е обявила обществена поръчка за преустройство и усъвършенстване на системата за управление на влаковете, показа справка на Topnovini.bg. Процедурата е открита с решение на борда на директорите на "Метрополитен" от декември миналата година.

Стойността на поръчката е 400 000 лева без ДДС. Финансирането й е със средства на възложителя.

Поръчката включва доставката на необходимите модули, конфигурирането им в специализиран обектов компютър, изграждане и внедряване на система за управление и контрол на влаковото движение на метростанции „Сливница“ и „К. Величков“. 

Монтирането на програмируемите контролери и модули ще позволи непрекъснато и в реално време се следят заетостта на железния път, положението на стрелките, показанията на светофарите, местоположението на влаковете по трасето, изпълнението на графика на движение на влаковете.

Подмяната на остарелите елементи на системата и замяната им с модерни трябва да се извърши, без двете метростанции да бъдат изолирани, както и без да се спира движението на влаковете през тях.   

Офертите се събират до 10 април т.г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама