Изграждат ефектна високотехнологична къща в околностите на София

17:53, 21 мар 17 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По проект на столичното архитектурно студио OBIA в момента в околностите на София се изгражда високотехнологична „пасивна“ къща с изключително ефектна архитектура, научи Topnovini.bg от Владислав Игнатов, архитект от студио OBIA, автори на на иновиативния архитектурен проект.

Къщата, наречена от създателите си S-House, е с модернистична визия, но е и високотехнологична, екологична и интелигентна сграда. 

Архитектите от OBIA са проектирали S House в хармония със заобикалящата я природа, която е интегрирана в интериора на къщата.

Архитект Владислав Игнатов каза за Topnovini.bg, че S House е обща разгъната застроена площ от 295 кв.м и в момента е на етап груб строеж, като къщата се строи от строителната фирма "Омния контракторс" ООД.

Къщата е разположена в северозападната част на терена, като всички основни помещения имат изложение изток – юг. Тя се състои от два надземни етажа и едно ниво с полуподземна и подземна част.

Проектантите на къщата са предвидили в къщата да бъде изградена BMS система за автоматизация и контрол на всички сградни инсталации, която ще позволява централизирано онлайн и дистанционно управление на системите в този технологичен дом.

С тези иновации строящата се S House освен модерен, ще бъде и един високотехнологичен дом.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама