Заловиха дилър на хероин след дълго преследване в столицата

16:42, 22 мар 17 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По време на спецакцията в София, която се проведе на 20-ти март, се е стигнало до сериозен екшън в столицата, информираха от пресцентъра на МВР. Столичните полицаи са получили сигнал за 33-годишен мъж, който разпространявал хероин. Те пристигнали точно по време на сделката с дрогата. Тогава са арестувани двама от купувачите, но дилърът успял да избяга със своето "Ауди".  

Криминалистите предприели действия по неговото задържане. Дилърът обаче отказал да спре и започнало преследване между него и полицията. Той карал с бясна скорост, без да спира на светофарите, създавайки реална опасност за катастрофа.  Все пак, на кръстовището на бул. „Черни връх” и „Околовръстен път“, колата му била засечена от друг полицейски автомобил. Дилърът оказал яростна съпротива при задържането и опитал да избяга, което наложило употреба на физическа сила и помощни средства.

При извършеното претърсване на жилището му, полицаите намерили и иззели 100 дози хероин, СИМ карти, мобилни телефони и пари. 

По случая било образувано досъдебно производство, а тримата мъже са задържани до 24 часа. След доклад на събраните материали в Софийската градска прокуратура, на С.С. е повдигнато обвинение за разпространение на наркотици и в последствие му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Другите двама мъже (клиентите) са разпитани като свидетели и освободени. Дилърът го грози наказание "лишаване от свобода" от две до осем години и глоба от пет хиляди до двадесет хиляди лева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама