Тържествено посрещат 32-ия контингент, участвал в мисията на НАТО в Афганистан

05:48, 23 мар 17 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Служебният министър на отбраната Стефан Янев и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев ще участват на 23 март в ритуала по тържественото посрещане на военнослужещите от 32-ия контингент на Българската армия, участвали в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа”. Това информира БГНЕС.

Военнослужещите от 32-ия контингент се завърнаха на 18 март в България, след успешно участие в мисията по подготовка, съветване и подпомагане на силите за сигурност в Афганистан. Контингентът е в състав до 110 военнослужещи и в структурата му са включени национален елемент, механизиран взвод, щабни офицери и екип от съветници за обучение на афганистанските сили за сигурност. Национален командир на контингента е полковник Андрей Мецов.

В ритуала ще участват още командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, изпълняващият длъжността командир на Сухопътните войски бригаден генерал Михаил Попов, областният управител на област Стара Загора Веска Шошева, представители на местната изпълнителна власт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама